Az agárdi karácsonyváró szeretvendégség versenyeredményei

2016.12.19. 14:02
A 2016. december 17-én, Agárdon a Mikszáth Kálmán úti pavilonsor melletti téren megtartott karácsonyváró programon süteményversenyt és képeslapkészítő versenyt is hirdettek a szervezők (Gárdonyi-Agárdi Polgári Körök), melyen az alábbi eredmények születtek: 

Adventi programok Gárdonyban

2016.12.10. 09:51
Szeretettel hívjuk a város lakosságát adventi programjainkra: december 9-én sikeres Nemzedékek Karácsonya rendezvényt  tartott a gárdonyi fiatalokból álló MÓLÓ Összművészeti Műhely (képek hamarosan a képgalériában) . December 12-én a Gárdonyban élő mozgássérültek számára tartunk karácsonyi ünnepséget a Nemzedékek Házában. December 15-én kézműves vásár lesz a Látótér Alapítvány szervezésében a városunkban élő képzőművészek munkáiból az Agárdi Közösségi Házban. December 16-án Dinnyésen, a Hagyományőrző Központban Falukarácsony lesz, december 17-én Karácsonyváró szeretetvendégség Agárdon, a Mikszáth Kálmán utcai pavilonsor melletti téren. Gárdonyban, a Kék Tó étterem mellett pedig  Adventi varázslat kezdődik ugyanezen a napon, délután. Városunk vegyeskara, az Alborada, Paks város vegyeskarával együtt karácsonyi koncertet ad december 17-én Agárdon és Gárdonyban is.

Civil fórum Gárdonyban

2016.11.16. 19:46
Fejér Megyei Civil Információs Centrum települési civil fórumot tart a Nemzedékek Házában (Gárdony, Gárdonyi G. u. 1.), 2016. november 23-án 17 órakor.  
A civil fórum célja, hogy segítséget nyújtson a civil szervezetek munkájához az alábbi kérdésekben:  civil-önkormányzati és a civil-civil együttműködés tapasztalatai; forrásteremtés (pályázatok, adományszervezés, 1% gyűjtés stb.);  a jogszerű működés feltételei (alapszabály módosítás, szervezeti és működési szabályzat). 
A civil fórumon lehetőség van a szervezetek által felvetett kérdések megbeszélésére is.

Módosult az őszi növényültetés időpontja

2016.11.11. 16:37
A várható esős időjárás miatt az őszi növényültetés időpontja 2016. november 12-ről, november 13-a, vasárnap délelőttre módosult  A program 9 órakor kezdődik az alábbi találkozási pontokon: Gárdony, polgármesteri hivatal melletti tér, Agárd: Gesztenye u. - Balatoni u. sarok, Dinnyés: vasút felé vivő út. Bővebb információ: 

A Dinnyési Tükrös Ponty napja - családi halnap lesz Dinnyésen

2016.10.24. 09:33
Szombaton, október 29-én a Dinnyési Halivadéknevelő és Gárdony Város Önkormányzatának szervezésében a Dinnyési Hagyományőrző Központban Hungarikum-listás halfajunk tiszteletére, a Dinnyési Tükrös Ponty Napját tartjuk, melyre szeretettel invitálunk minden helyi lakost, és minden kedves érdeklődőt a térségből. A családi halnapon halas finomságokat kóstolhatunk, lesz halsimogató, fahal-horgászverseny, halfelismerő-verseny, kemencés sós halsüti-készítés a Kemencebarátokkal, Hallabirintus a Móló Összművészeti Műhellyel, Halas Játékműhely a Tulipirossal. Jelen lesz a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a MOHOSZ, díszvendég: Fekete Tamás, a Velencei-tó "Matula bácsija". Hívunk, várunk mindenkit szeretettel! 

Gárdonyban rendezték meg a vízirendőrök országos versenyét

2016.09.08. 07:41
Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Gárdonyi Rendőrkapitányság szervezésében 2016. szeptember 6-8. között, idén XV. alkalommal szervezték meg az Országos Vízirendészeti Rendőrjárőr Versenyt. A rendezvénynek a Velencei-tavi Vízi Sportiskola adott otthont.

Magyar Pókász Találkozó városunkban

2016.09.05. 15:57
A pókok kutatói -- az arachnológusok -- hazánkban évente tartanak konferenciát. A 17. szakmai találkozóra a Velencei-tónál kerül sor, ahol nemrégiben jelentős tudományos eredményt értek el. Dr. Szinetár Csaba és Zalai Béla a tudomány számára új pókfajt, az európai álkalózpókot fedezték fel, amely a vízfelszín felületi feszültségét kihasználva azon portyázva vadászik ízeltlábú zsákmányára. A pókász találkozó szakmai programjában idén 30 kutató és doktorandusz hallgató vesz részt, köztük erdélyi egyetemekről és Délvidékről érkező kutatók is.A konferencián meghívottként részt vesznek a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Chernel István Madárvárta munkatársai, valamint helyi, biológia iránt érdeklődő tanulók.

Lakossági fórum az Otthon melege c. pályázattal kapcsolatban

2016.05.17. 12:42
A családi házak számára meghirdetésre került az Otthon melege című pályázat, melynek keretében sor kerülhet hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, fűtéskorszerűsítésre és megújuló energia előállítására.  A részletekről 2016. május 24-én, 18.00 órakor lakossági fórum keretében tájékoztatjuk a lakosságot. A megbeszélést a Polgármesteri Hivatal tanácstermében tartjuk, melyre szeretettel várjuk Önöket. 

Nemzeti Bor Maraton - Gárdony is csatlakozott

2016.03.25. 14:11

Tisztelt Gárdonyi Polgárok! Városunk benevezett a Nemzeti Bor Maratonra. Polgárainknak lehetősége van aktívan részt venni a 2016. Pünkösd hétfőjén a programon. Minél többen indulnak Gárdony színeiben, annál sikeresebbek leszünk. 2016. május 16-án a gárdonyi szakasz Martonvásártól indul Agárdra, a Nádas étterem előtti célba, innen pedig  Sárkeresztesre. Futásra, kerékpározásra lehet nevezni, és a szépségversenyre is várják a jelentkezőket. A gárdonyi sportolókat Szabó Béla (06 20 617 6667), a kulturális rendezvény résztvevőit pedig Ocsenás Katalin (06 30 847 6088) szervezi. A további információkat megtalálják a sajtóközleményben és az alábbi linkeken. Amennyiben kérdése van, forduljon bizalommal hozzám: Dr. Erdei Péterné alpolgármester (06 30 936 5331).

A Magyar Államkincstár gárdonyi állampapír értékesítési pontjának megnyitó ünnepsége

2016.01.12. 13:28
A Magyar Államkincstár 25 új állampapír forgalmazási ponttal bővíti hálózatát annak érdekében, hogy ügyfelei részére egyre több helyen legyen elérhető. Az értékesítési pontokon többek között Start- értékpapírszámlát is lehet majd nyitni, amelyre Babakötvényt „vásárolva” alapozhatják meg a szülők gyermekeik jövőjét. A Magyar Államkincstár állampapír értékesítési pontot nyit Gárdonyban 2016. január 14-én, 10 órakor  a Gárdonyi Polgármesteri és Járási Hivatalban (Gárdony, Szabadság u. 20-22.) A megnyitó ünnepségen jelen lesz: 
Fel