Velencei-tavi Vízi Sportiskola

 VVSI több, mint 40 éves múltra visszatekintő sportintézmény a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. 2011. októbere óta működtet. Az iskola egyedülálló módon három vizes olimpiai sportágban (kajak-kenu, evezés, vitorlázás) 8-18 éves korú fiatalok utánpótlás-képzésével foglalkozik.

Velencei-tavi Vízi Sportiskola

A VVSI több, mint 40 éves múltra visszatekintő sportintézmény a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. 2011. októbere óta működtet. Az iskola egyedülálló módon három vizes olimpiai sportágban (kajak-kenu, evezés, vitorlázás) 8-18 éves korú fiatalok utánpótlás-képzésével foglalkozik. A létesítmény helyet és szaktudást biztosít az említett sportágakban a tömeg- és a szabadidősport részére minden korosztályban, valamint egyéb sportrendezvényeket, edzőtáborokat, pihenési lehetőségeket kínál. A Társaság kezelésében lévő VVSI a hazai sportéletben évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be és továbbra is az egyik legsikeresebb utánpótlás-nevelési központja hazánknak.

Folyamatosan növekvő létszámú sportológyerekekkel tizenhárom edző foglalkozik.

Négy edző dolgozik az evezős szakosztállyal, öt edző a kajak-kenu szakosztállyal és négy a vitorlás szakosztállyal. Edzőink felelősek az edzéstervek kidolgozásáért, az edzések megtartásáért, a toborzásért, a sportolók versenyre való felkészítéséért, valamint részt vesznek egyrészt a nálunk megtartott versenyek lebonyolításában, másrészt versenyzőinket kísérik és támogatják az idegenben megtartott versenyekre is. Sukorói evezőspályánkon áprilistól szeptemberig rendezünk kajak-kenu, evezős és sárkányhajó versenyeket. A versenyek egy része saját szervezésű, de közreműködünk a sportszövetségek versenyeinek lebonyolításában is, ekkor a helyszínt, a versenyrendezéshez szükséges eszközöket és a szállást is biztosítjuk. A vitorlás versenyek szintén saját, illetve egyéb szervezésűek, a lebonyolításuk azonban az agárdi telephelyről történik, ahol a versenyzőknek szállást is biztosítunk a telepen található sportszállóban és egyéb szálláshelyeinken.

A vizes sportágak vonatkozásában a szabadidős sporttevékenység népszerűsítésére a nyári szezonban folyamatosan sporttáborokat szervezünk, melyekhez a sport mellett szállást és étkezést is biztosítunk. Sukorói evezőspályánk az evezős és a kajak-kenu táborok bázisa, míg az agárdi telephelyen a vitorlás táborokat bonyolítjuk le. Komoly erőfeszítéseket teszünk a szabadidősport szélesebb körben való népszerűsítésére. A szárazföldi sportokhoz az agárdi telepen található tornacsarnok és a kültéri sportpálya (kispályás futball, kézilabda, kosárlabda) nyújt lehetőséget, a vízi sportokhoz szabadidős hajók (vitorlások, túrakenuk és kajakok) állnak rendelkezésre. Akadálymentesített tornatermünket iskolák, sportegyesületek és magánszemélyek is igénybe vehetik bérleti díj ellenében, vízi sporteszközeink kikölcsönözhetők, akár túravezetővel. Kikötőinkben saját hajóink mellett lehetőség van külsős hajók bértárolására.

Elérhetőségek:

 Kajak-kenu                                    

Telefon:  +36 20 263 0431

 info@vvsi.hu

Evezés:

telefon: +36 30 624 6744

info@vvsi.hu

Vitorlázás:

telefon: +36 30 624 6740

info@vvsi.hu

Oldal nyomtatása
Fel