• Gárdony

Gárdonyi Sportcsarnok

Sportcsarnokká bővült a gárdonyi általános iskola tornaterme. 110 millió forintos beruházás eredményeképpen szabványos méretű kézilabdapálya létesült a Fejér megyei városban, melyet 2014. szeptember 26-án látványos sportgálával vettek birtokba a város sportolói, sportot szerető polgárai.
 

Harminc éve épült tornaterem alakult át a város sportfejlesztési koncepciójának értelmében NBI-es mérkőzésekre is alkalmas sportcsarnokká a Velencei-tó parti városban. A TAO-pályázaton elnyert 75 millió forintos támogatás mellé a település önkormányzata 35 millió forint önrészt biztosított. A 110 millióból megvalósult fejlesztés keretein belül új sportpadlót fektettek le, elkészült a csarnok átépítése, az épület hőszigetelése, a világítás és az öltözők is megújultak. A munkálatok május végén kezdődtek el, és szeptember 26-án avatta fel a kibővített sportcsarnokot Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár (EMMI), és a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Vetési Iván, valamint Tóth István, Gárdony város polgármestere.

A létesítményben kulturális és sporteseményeket egyaránt lehet rendezni, de a tömeg- és a diáksport szereplői is komoly lehetőséghez jutnak Gárdonyban.

A város büszkesége, a helyi kézilabdacsapat, a Gárdony- Pázmánd SE tíz éve alakult, öt esztendeje játszanak Gárdonyban. Két éve húsz igazolt játékosuk volt, jelenleg hetvenen vannak. A Gárdony-Pázmánd NKSE csapat mezére most már Gárdony címere is felkerült, mivel a gárdonyi tornacsarnok felújításához Gárdony Város Önkormányzata jelentős támogatást adott. A kézilabdacsapat így ezentúl otthonában fogadhatja házigazdaként ellenfeleit, és nem kényszerül arra, hogy Székesfehérváron béreljen termet a mérkőzésekhez.

Fontos hozadéka a bővítésnek, hogy a mindennapos testnevelés órákat a nagyobb csarnokban már nem csak kettő, hanem három osztálynak is megtarthatják egyszerre, így a csarnok a gárdonyi iskolások életében is pozitív változásokat hoz.

 

Oldal nyomtatása
Fel