A legtöbb top minősítést szerezte az Agárdi Pálinkafőzde az idei Nemzeti Pálinkakiválóság Programon
2019.06.27. 18:27
Kimagasló eredményt ért el az Agárdi Pálinkafőzde az idei Nemzeti Pálinkakiválóság Programon, amely immár ötödik éve az Agrárminisztérium kiemelt pálinka támogatását célzó programja. 24 pálinkaház 157 termékével nevezett a 2019-es megmérettetésre, közülük 22 pálinkaház 93 pálinka terméke került be a nemzeti pálinkakiválóságok sorába.
Az Agárdi Pálinkafőzde élve a lehetőséggel, 9 termékkel nevezett a versenyre az öt alapkategóriából (vilmoskörte, körte, kajszi, szilva, illatos szőlő), és a mezőnyben egyedüliként mindegyik tétele minősítést kapott. A nevezett 9 tételből pedig 6 kapott TOP minősítést, ezt más rajtuk kívül nem érte el. Az elmúlt több mint másfél évtized munkájának gyümölcse nemcsak a palackokban jelenik meg, hanem évről évre azokon a szakmai megmérettetéseken is, melyeken részt vesz az Agárdi. Gratulálunk! 

Miközben a főzde folyamatosan keresi az innovációs lehetőségeket, és évek óta a párlat-szortiment fejlesztésén tevékenykedik, a pálinka továbbra is szívügyük maradt. Megbízható termelőkkel, folyamatosan a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával dolgozik a cég, s jelenleg is piacvezető a prémium pálinkák szegmensében. A feldolgozást és a pálinkakészítés folyamatát pedig szívesen meg is mutatják az érdeklődőknek, a Velencei-tó szomszédságában lévő modern Látogatócentrumban lehetőség nyílik a teljes folyamat megtekintésére.
A hangulatos helyszín egész évben várja a vendégeket, akik előzetes időpont-egyeztetéssel vezetett kóstolásokon, valamint az étteremben pálinka-gasztronómiai programokon is részt vehetnek, és a főzde teljes választékából – pálinkákból, párlatokból, saját készítésű gyümölcslevekből, szörpökből - vásárolhatnak.
 
Agárdi Pálinkakiválóság tételek 2019-ben:
Prémium Birs Pálinka 2019
Prémium Piros Vilmoskörte Pálinka 2017
Miraculum Szilva Pálinka
 
Agárdi TOP Pálinkakiválóság tételek 2019-ben:
Miraculum Kajszibarack Pálinka
Prémium Barrique Szilva Pálinka 2016
Prémium Kökény Pálinka 2016
Prémium Málna Pálinka 2017
Prémium Bodza Pálinka 2018
Prémium Tokaj-Sárgamuskotály Törkölypálinka 2010
 
Pálinkakiválóság tételek szakmai jellemzői
Természetesen mentesek minden hibától, aromatikájuk tiszta, a készítés módjára jellemző illat- és ízjegyekkel. Olyan tételek találhatóak a kategóriában, melyek a tökéletes cefrézés és lepárlás mellett például a kiválóan megválasztott szüreti időponttal – gyümölcs minőséggel – valamint jól megválasztott alkoholfokkal rendelkeznek. A gyümölcsösségen túlmutató értékeket hordoznak (például összetettség vagy szerkezeti arányosság formájában). Harmóniájuk, egyensúlyuk megfelelő, emellett valamelyik tulajdonságuk kiemeli őket az átlag tételek közül.
 
TOP Pálinkakiválóság tételek szakmai jellemzői
A kategória tételei szépségén túlmutató, csúcskategóriás, megkérdőjelezhetetlen minőségű pálinkák. Az „életben egyszer kötelező” kategória. Tökéletes harmónia, kifejezőkészség, komplexitás, elegancia és valamely olyan tulajdonság jellemzi, ami alapján a képzett kóstolók is kiemelkedőnek, emlékezetesnek titulálják őket. A bírálók ezen termékek leírására cizelláltabb, a kóstolás közben bennük megfogalmazódó, néhol költői jellemezéseket adtak, ezzel is hangsúlyozva az adott pálinka különlegességét.
 
Budapest-Agárd 2019. június 19.
 
forrás: Szuna Noémi (Presspirit Communications)
 
Fel