Tovább menetel a Pázmánd-Gárdony
2013.11.18. 10:53
 A Dunajvárosi AC-Pázmánd-Gárdony NKSE 24:37 (13:18). Megyei rangadónak indult kiütéses győzelem lett belőle. Az előző szezonban két szoros mérkőzést játszott a két csapat.

Dunaújvárosi AC - Pázmánd-Gárdony NKSE 24:37 (13:18)
 
Tovább menetel a Pázmánd-Gárdony
 
Megyei rangadónak indult kiütéses győzelem lett belőle. Az előző szezonban két szoros mérkőzést játszott a két csapat. Dunaújvárosban a DAC győzött 2 góllal, míg a Köfém csarnokban a Gárdony győzött 4 góllal. Most is kiemelten készült mindkét csapat a presztízs mérkőzésre. Az első negyed órában felváltva vezettek a csapatok, ezután azonban a Gárdonynak sikerült öt perc alatt egy 6:0-s szériát produkálnia. Ez megnyugtatta a vendég csapatot, aki ezután könnyed élvezetes játékkal magabiztos győzelmet aratott. A második félidő 10.percében 10 gólosra nőtt a különbség, a hazai csapat edzője időt kért, de a különbség csak tovább nőtt. Az utolsó negyedórában a kevesebbet játszó cserejátékosok is pályára léptek és vendég csapat kínai figurákkal szórakoztatta a Dunaújvárosba ellátogató szépszámú közönségét.
 
A Gárdony két évvel ezelőtt még a Fejér Megyei bajnokságban játszott. Egy évvel ezelőtt, amikor az NB II-ben akart indulni többen, még a Megyei Kézilabda Szövetség vezetéséből is féltették, hogy nem fogja megállni a helyét a felsőbb osztályban. Erre alaposan rácáfolt a csapat. Az első évben stabilan a középmezőnyben tudott lenni, most pedig már a dobogóért küzd. Az NB II. Dél csoportjában mind a felnőtt, mind a juniorok mezőnyében Gárdonyi játékos vezeti a góllövőlistát Pádár Margó és Hamuth Lili személyében. A csapat magját többségében továbbra is azok a játékosok alkotják akik két évvel ezelőtt még a megyei bajnokságban játszottak. A kezdő csapatban kettő, míg a kispadon további két olyan játékos van mindössze, akik nem a megyei bajnokságban szereplő csapat tagjai voltak. A határozott előrelépésnek két záloga van. Egyrészt Pánczél Barabás vezetőedző, aki áldozatos munkával készül hétről-hétre nem csak a felnőtt, hanem a már több mint 50 utánpótláskorú gyereket számoló egyesülettel. Másrészt Biró Tamás, aki a pénzügyi hátteret biztosítja és szervezi a pályán kívüli teendőket.
 
Pázmánd-Gárdony: SZENDREI, Szelindi (kapusok) Kőszegi K,Kratancsik, KÁCSOR (7),KŐSZEGI G. (4) PÁDÁR (12/6), Hermann, FLESSER (4), TÉNYI (4), Mihályi, MADÁR (4), Gabnai (2), Besszer, edző: Pánczél Barabás
 
A junioroknál szintén nagyarányú Pázmándi győzelem született. Dunaújvárosi AC - Pázmánd-Gárdony NKSE 26:38 (9:18)
 
Pázmánd-Gárdony: Szelindi, Radványi (kapusok) Biró (1), Czakó (1), Szép (9), Domak, Varga (9), Elek (4), Hamuth (12/5), Gránitz (1), Zőlei (1), Takács
edző: Pánczél Barabás
 
 
Fel