TÁJÉKOZTATÓ egészségügyi alapellátásokról
2020.03.18. 14:45

Tájékoztatjuk Gárdony város lakosságát és az itt tartózkodókat, hogy a gyermek-, felnőtt és fogorvosi háziorvosi szolgálatok a megszokott rendelési idejükben látják el a feladataikat. Minden beteg a területileg illetékes háziorvosához fordulhat.

A rendelők működése és a betegellátás a Nemzeti Népegészségügyi Központ által, a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban kiadott eljárásrendje szerint történik.

A fentiek, valamint a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt az alábbiakra hívjuk fel figyelmüket:


 

1.      Ha felsőlégúti megbetegedés tüneteit (különös tekintettel: láz, köhögés, torokfájás, nehéz légzés) észleli magán vagy hozzátartozóján minden esetben telefonon keresse fel háziorvosát. Személyesen csak nagyon indokolt, akut esetben menjen a rendelőbe.

2.      A gyógyszerek felírását szintén telefonon intézzék, emiatt a rendelőt ne keressék fel.

3.      A rendelőben is tartsák be a járványügyi előírásokat. Tartsanak legalább 1 méter távolságot egymástól, kerüljék a testi kontaktust, (kézfogás, ölelés stb.) minél gyakrabban mossanak kezet vagy használjanak kézfertőtlenítőt.

4.      Kerüljék a tömeget. A szükségesnél több időt ne töltsenek otthonukon kívül.

Külön felhívjuk a figyelmet az alábbiakra:

A fogorvosi rendelőkben sürgősségi betegellátás van.

A védőnői tanácsadókat csak előzetes telefonos egyeztetés után keressék fel. A védőnők védelme érdekében az ellátás távkonzultáció keretében folytatandó. A védőnői tanácsadó váróhelyiségében egyszerre, egy időben csak egy gondozott és/vagy egy hozzátartozója lehet.

Kérünk mindenkit, hogy a saját, családtagjai és a közösség érdekében tartsa be az előírt szabályokat.

Nem utolsó sorban kérjük Önöket, hogy ha tehetik maradjanak otthon. Az Önök fegyelmezett és jogkövető magatartása is hozzájárul ahhoz, hogy a koronavírus terjedése megakadályozható legyen.


Gárdony Város Önkormányzat

Fel