Tájékoztató az avar és kerti hulladék égetés tilalmáról
2021.01.29. 08:34

Mint arról már korábban tájékoztattuk a Tisztelt Lakosságot Gárdony Város Képviselő-testülete a 2020. október 14-ei ülésén módosította az avar és kerti hulladék égetés, valamint a szabadtéri tűzgyújtás helyi szabályairól szóló 6/2015. (III. 26.) Önkormányzati rendeletét,

2020. december 1-től tilos az ilyen irányú tevékenység.

 

 

A veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó, levegőminőséggel összefüggő szabályokról szóló 549/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbította a települési önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozó háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok önkormányzati rendelettel történő megállapításának lehetőségét.

Gárdony Város Képviselő-testülete a szilárd tüzelésű rendszerek alkalmazása és a koronavírus okozta járvány miatt kialakult egészségügyi szempontok figyelembevétele miatt nem módosítja a 12/2020. (X.15.) számú önkormányzati rendeletét, továbbra is tilos az avar és kerti hulladékok, valamint egyéb hulladékok égetése.

A zöldhulladékot a VHG Nonprofit Kft. a szállítási feltételeknek megfelelő felmatricázott csomagolásban (komposztálható hulladék 110 literes gyűjtőzsákban, ág nyesedék, szőlővessző esetén maximum 50 cm átmérőjű, 100 cm hosszú kötegekben), elszállítja a hulladékszállítási naptárban jelzett napokon.
Fel