TÁJÉKOZTATÁS VOLÁNBUSZ tervezett menetrend módosításáról
2020.12.10. 09:57

A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatása szerint a beérkezett javaslatok, információk, továbbá a folyamatosan végzett utasforgalmi vizsgálatok eredménye alapján az utazási igények hatékonyabb kiszolgálása érdekében módosításokat terveznek a menetrendekkel kapcsolatban. A módosítások által a menetrendi indulások egyenletesebbé, áttekinthetőbbé, az északi és déli partok közötti óránkénti buszjáratok pedig gyorsabbá és kiszámíthatóbbá válnak.

A jelenleg érvényes vonalhálózat, illetve menetrend 2020. december 13-ától tervezett, Gárdony városát érintő módosítások:


 

A 707 (8023) Székesfehérvár – Sukoró – Gárdony – Sukoró – Székesfehérvár autóbuszvonalon közlekedő járatok nem érintik a Velence DRV., Gárdony, Temető u., Gárdony, Arany J. u., Gárdony, Kék Tó Étterem megállóhelyeket.

A Kék Tó Étterem megállót a továbbiakban egyes Zichyújfalu és Gárdony között közlekedő 716-os járatok érintik.

Az agárdi területen a 707-es járatok vonalvezetésének módosításával, mely által a hosszabb utazást igénylő hurok irányú kiszolgálás helyett Agárd, Gyógyfürdő megállót az Agárd, Füzér utca megálló és Velence, vasútállomás megálló irányába oda-vissza érintik a járatok.

Velence, vasúti megállóhelytől munkanapokon 5:19 órakor Agárd – Gárdony érintésével Velence, vasúti megállóhelyre jelenleg 6:00 órára érkező 707-es hurokjárati szakaszán az utasforgalom hiánya miatt a továbbiakban Agárd – Gárdony és Velence között a Székesfehérvár, autóbuszállomásról 5:30 és 5:40 órakor induló 759-es és 757-es járatokkal lehet eljutni ebben az időszakban. Ezen járatok 6:05 és 6:25-re érkeznek Velence, Lidó állomásra.

Fel