Tájékoztatás KSH lakossági adatfelvételről
2021.04.22. 14:38
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Gárdony városában önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre.

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők


1539    Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű

1942    A lakosság utazási szokásai – 2021. április, július, október, 2022. január

hónapokban, negyedévi gyakoriságú

2003    Felmérés a háztartások információs és kommunikációs technológiai

eszközhasználatáról – 2021. április-június

2154    Háztartás költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, éves kikérdezés – 2021.

április-május

 

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.

A járványügyi helyzete tekintettel az adatszolgáltatóknak felajánlják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérik, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EÜ) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

A lakossági adatgyűjtéssel kapcsolatban a Központi Statisztikai Hivatal munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14.00 óra között a +36-80/200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen ad további felvilágosítást.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatban a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak / Adatszolgáltatás teljesítése / Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

 

 

Köszönjük együttműködésüket, támogatásukat, mellyel hozzájárulnak a felmérés sikeres végrehajtásához.

Fel