• Gárdony

Tájékoztatás

2023.01.19. 15:59

Tájékoztatjuk tisztelt érintett felhasználóinkat, hogy a közelmúlt extrém csapadékos időjárása következtében a Velencei-tó térségében nagy mennyiségű esővíz került a szennyvízcsatorna-hálózatba, jelentősen felhígítva a benne szállított szennyvizet. A rövid idő alatt sokszorosára emelkedett hidraulikai terhelés következtében a gerinccsatorna-hálózat feltelt, emiatt szennyvízkiöntések fordultak elő. 


A DRV az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a regionális elvezető rendszer szennyvízátemelőit, nagyobb kapacitásúra cserélte az átemelőkben dolgozó szivattyúkat, de ilyen hirtelen érkező, ekkora mennyiségű többletterhelést a rendszer nem tud kezelni. Az időjárási előrejelzés alapján újabb extrém csapadékos napok várhatók, így nem zárhatók ki a további szennyvízkiöntések. A fennálló helyzet a több lépcsőben érkező csapadékos légköri frontok elvonulása után rendezhető, munkatársaink a szükséges takarításokat, fertőtlenítéseket el fogják végezni.

Amennyiben közterületen szennyvízkiöntést észlelnek, diszpécsereink várják telefonhívásukat. A hibabejelentéshez tárcsázzák a DRV-infovonalat, a +36 80 240 240-es telefonszámot, és válasszák az 1-es menüpontot. 

Segítő együttműködésüket köszönjük, a kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.

 

Tisztelettel:

Dunántúli regionális Vízmű Zrt.
Fel