Pályázati felhívás - Gárdony Város Bora
2019.07.16. 13:13
Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 29/2004. (VII. 15.) önkormányzati rendeletével megalapította a „Gárdony Város Bora” vándordíjat.

A „Gárdony Város Bora” cím elnyerésére az a bortermelő pályázhat, aki:


 
 
 
  • helyi állandó lakos
  • a Gárdonyi Kistérségben rendelkezik szőlőterülettel
  • nevezett borával a Velencei-tó Körzeti Hegyközség által szervezett borversenyen legalább ezüst minősítést kapott
  • a bor a Velencei-tó környéki településekre jellemző szőlőfajtából készült (Olaszrizling, Rajnai rizling, Zöldveltelini, Tramini, Chardonnay, Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon)
  • az adott borból forgalomképes mennyiséggel (minimum 300 db 0,75 literes palack) rendelkezik és vállalja, hogy 50 palackkal a címet elnyert borból felajánlj az önkormányzatnak reprezentációs célra
  • a bor a Velencei-tó térségében termelt.

A „Gárdony Város Bora” vándordíj elnyerésére szolgáló pályázatot 2019. július 31-ig lehet benyújtani. A beérkezett pályázatok az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság véleményezi.

A pályázatok elbírálása testületi ülésen történik. A díj átadására ünnepélyes formában kerül sor a 2019. augusztus 20-i ünnepség keretében.

A „Gárdony Város Bora” vándordíj győztese – 1 év időtartamra megkapja a címhez tartozó vándordíjat, illetve a cím elnyerését tanúsító oklevelet – a díjnyertes bor palackján jogosult „Gárdony Város Bora 2019.” feliratot feltüntetni.

 

                                                                                               Gárdony Város Önkormányzat

Fel