• Gárdony
  • Gárdony
  • Gárdony
  • Gárdony

Karácsonyváró rendezvények Gárdonyban

2017.12.15. 13:03
Szeretettel meghívunk mindenkit a pénteki, szombati karácsonyváró programokra, melyeket a dinnyési, agárdi és gárdonyi városrészekben tartunk. Pénteken Beatles advent Gárdonyban, Falukarácsony Dinnyésen, szombaton Karácsonyváró szeretvendégség Agárdon, gyertyagyújtás és szeretetkarácsony Gárdonyban. Készüljünk együtt a karácsonyra, várunk mindenkit rendezvényekre!

 
Szeretettel hívunk mindenkit  2017. december 15-én, pénteken 18 órakor tartandó, Beatles Advent a The Bits Beatles Emlékzenekarral c. programunkra a Nemzedékek Házába (Gárdony, Gárdonyi G. u. 1.).
 
Hagyomány a Beatles advent Gárdonyban, a Nemzedékek Házában a The Bits Beatles Emlékzenekarral: immár harmadik éve velük zárjuk egész éves programjaink sorát, s velük készülünk a karácsonyra, kiváló hangulatban.
Az akusztikus koncerten felcsendülnek a Beatles dalok, melyek méltán hozták lázba a hatvanas, hetvenes évek fiatalságát, s számítanak klasszikusnak azóta is. A The Bits Beatles Emlékzenekart , ezt az igazi supergroup-ot alkotó négyest a Beatles zenéjének szeretete hozta össze - az a vágy, hogy igazi örömzenélős hangulatban, magas minőségben játsszák kedvenc számaikat a közönségnek és persze maguknak. A The Bits valóban majdnem minden értelemben egy igazi supergroup; nagyszerű zenészek és jólelkű emberek. Az egyetlen különbség, hogy a zenekart nem egy lemezkiadó cég erőltette össze hatalmas profitot remélve, hanem a Beatles zenéjének szeretete hozta össze a négy embert és az a vágy, hogy mosolyogva, egymással, együtt zenélve szerezzenek örömöt a közönségnek.  A zenekar tagjai: Derecskei Zsolt - Gitár, zongora, ének, Bakó Balázs - Dob, ének, Bárth János - Gitár, ének, Kasléder Albert - Basszusgitár, ének.  " Az álom, amit egyedül álmodsz, csak egy álom. Az álom, amit együtt álmodtok, az a valóság." John Lennon.
Várunk mindenkit karácsonyi hangulatban, szeretettel!

Az est 90 perces, forró tea, forralt bor, vajaskenyér lesz. Belépő: 1200.- Ft, diák-nyugdíjas: 800.- Ft. Jegyek a gárdonyi városi könyvtárban elővételben, ill. az előadás megkezdése előtt korlátozott számban a helyszínen még vásárolhatók.

Gárdony város dinnyési településrészében 2017. december 15-én, pénteken 16 órától Falukarácsony lesz, melyre szeretettel meghívnak mindenkit. Ünnepi műsorral készül a dinnyési Csicsergő óvoda, az Iglice népdalkör, a gárdonyi Református Kórus - karvezető: Mohai Judit.
Forró teával, forralt borral, zsíroskenyérrel, süteménnyel várnak mindenkit a Dinnyési Hagyományőrző Központban felállított karácsonyfa köré. A csillagszórót senki ne hagyja otthon!
 
Szeretettel hívunk mindenkit 2017. december 16-án Agárdra, a Gárdonyi-Agárdi Polgári Körök hagyományos Karácsonyváró szeretetvendégségére, a Mikszáth K. utcai pavilonsor melletti térre.
A 10.00-18.00 h között zajló program során lesz közös ebéd, képeslapverseny, "Legfinomabb karácsonyi sütemény" verseny, kirakodóvásár. A színpadon 14 órától fellépnek: Bandiera zászlóforgatók, agárdi, gárdonyi óvodások, a református óvodások, az Agárdi Kicsinyek Kórusa, a Református Énekkar, Lakatos Ábel, a gárdonyi iskola színjátszó körének tagja, Gilice gyermeknéptánccsoport, az Iglice népdalkör és az Alborada vegyeskar. A városi karácsonyon láthatjuk az Agárdi Ovisokért Alapítvány felhívására érkezett pályaműveket: mézeskalács-mesevárost építettek városunk ügyeskezű lakói. A rendezvény bevételét a rászoruló családok karácsonyi ajándékozására fordítják a szervezők.
 
A gárdonyi városrészen, 2017. december 16-án, szombaton 13 órától a gárdonyi nyugdíjasok egy csoportja szeretetkarácsonyi programra hívja a lakosokat a Kék-tó étterem teraszára. Forralt bor, forró tea, zsíroskenyér, sütemény várja az érdeklődőket, melyeket szeretettel készítettek a karácsonyi koccintásra, beszélgetésre összegyűlt polgároknak. Program:  13.00 Tóth István polgármester köszöntője. Ignáczné Jung Ágnes karácsonyi verse. Lakatos Ábel (6. oszt., színjátszókörös diák ) karácsonyi verset mond (Gárdonyi Géza Általános Iskola) Kedvenc karácsonyi versem – gárdonyiak szavalnak. Filmek, képek a háború előtti gárdonyi telekről, ünnepekről - a Gárdonyi Helytörténeti Klub vezetője (Ignáczné Jung Ágnes) tolmácsolásában. Közben zeneszó. 14.30 Az Életfácska Református Óvoda Szivárvány csoportjának ünnepi műsora, majd átvonulás gyertyagyújtáshoz 15.30 Gyertyagyújtás a Halász Jancsi c. szobornál. Közreműködik az Alborada vegyeskar.
A program és az egyéni felajánlásokból megvalósult szeretetvendégség ingyenes.
Fel