• Gárdony

Útépítési lehetőségek 2008-ban.

2008.02.12. 22:36
Jelenleg a településen a gárdonyi iskola környékén – a Bóné Kálmán utcától déli irányba egészen a Vörösmarty utcáig, az úgymond régi Gárdonyban– a legrosszabbak az utak. Nem mintha az agárdi területek jobbak lennének, de ezek még azt is felülmúlják. A félszigetből valamint abból, hogy a gyógy- és termálfürdő nyereséges és így fizetni tudja hiteltörlesztéseit jelentős bevételhez jut a település, ezért a város ebből egy nagyobb összeget ennek a tömbnek a teljes felújítására szánna. Olyan elképzelés fog a testület elé kerülni ami három pilléren nyugszik: ... A cikk forrása a Gárdonyi Hírmondó 2008. februári száma.

Útépítési lehetőségek 2008-ban.


Jelenleg a településen a gárdonyi iskola környékén – a Bóné Kálmán utcától déli irányba egészen a Vörösmarty utcáig, az úgymond régi Gárdonyban – a legrosszabbak az utak. Nem mintha az agárdi területek jobbak lennének, de ezek még azt is felülmúlják. A
félszigetből valamint abból, hogy a gyógy- és termálfürdő nyereséges és így fizetni tudja hiteltörlesztéseit jelentős bevételhez jut a település, ezért a város ebből egy nagyobb összeget ennek a tömbnek a teljes felújítására szánna. Olyan elképzelés fog a testület elé kerülni ami három pilléren nyugszik:1. Az Önkormányzat ad egy jelentős összeget az utak javítására. 2. Az Önkormányzat garantálja, hogy az erről a területről beérkező kommunális adóbevételekkel megegyező összeget útépítésre fordít.
3. A lakosság hozzájárulása, lakásonként mintegy 60-80 ezer forint lehet. Ez abban a formában működhetne, ahogy korábban fizették a gázt, vagy a vizet.
Gondolkodnak egy nagy közmű építő társulat kialakításában, de egyéb forma is elképzelhető. A társulat vagy az önkormányzat venné fel a hitelt, és három-négy esztendő alatt fizethetnék ki, évi 15-20 ezer forint törlesztéssel.
Ebből a három forrásból jönne össze a teljes útfelújítás. A terület rendbetétele, aszfaltozása kb. 205 millió forintba kerül.
A polgármester arra kéri a területen élőket, hogy jól gondolják meg, mert ha nem tudnak így összefogni, nem tudják megcsináltatni, akkor néhány út felújítását elvégzik, de jó néhány utca marad jelenlegi állapotában. Az útépítés 800 családot érintene, és augusztusra elkészülne. Ha összefogás születne Gárdonyban, bízva abban, hogy a település gazdasági ereje a következő években nő, akkor jövőre hasonló konstrukcióval Agárdon is építenének utakat.

A cikk forrása a Gárdonyi Hírmondó 2008. februári száma.

Fel