• Gárdony

Felhívás házszámtáblák kihelyezésére

2023.08.22. 11:01

A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről megkeresés érkezett önkormányzatunkhoz a településen található ingatlanok házszámkihelyezésével kapcsolatban.A tűzoltói beavatkozások során a megyében hatalmas problémát jelent a kivonuló egységek számára az épületeken levő házszámok pontatlansága, hiánya. Abban az esetben, ha a káresemény nem jár látható hatásokkal (tűz, füst, épületkár) illetve éjszaka a látható házszám hiánya jelentősen hátráltatja az egységek pontos címre történő gyors kiérkezését és a beavatkozást. A gyors beavatkozásnak szükséges alapfeltétele a címek gyors megtalálása.

Ezúton szeretnénk felhívni a Tisztelt Ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterületek elnevezéséről, valamint az elnevezésük megváltoztatására irányuló kezdeményezés és a házszám megállapítás szabályairól szóló 3/2015. (II.26.) rendelete is előírja, hogy az ingatlan tulajdonosa vagy használója köteles az ingatlan házszámát tartalmazó táblát az utcafronti kerítésre vagy a ház falára elhelyezni.

Kérjük, hogy ezen rendelkezésnek megfelelően szíveskedjenek a hiányzó házszámok elhelyezéséről gondoskodni, mivel a Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Mentőszolgálat munkatársainak pontos tájékoztatása Mindnyájunk közös érdeke!

Az utcanévtálbák hiánya is sok problémát okoz, mellyel kapcsolatban önkormányzatunknak van feladata. Az erre vonatkozó felmérést elvégezzük, de emellett kérjük a Tisztelt Lakosságot, szíveskedjenek a rauch.gabriella@gardony.hu e-mail címre jelezni, ha környezetükben azt tapasztalják, hogy hiányzik az utcanévtábla.

 

Együttműködésüket előre is köszönjük!                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                              Gárdony Város Önkormányzat

 
Fel