Egyéni gazdaságok összeírása
2021.11.15. 15:45
Tisztelt Mezőgazdasági Gazdálkodók!

A Központi Statisztikai Hivatal a Statek Kft. közreműködésével településünkön rendszeres mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása 2021.” elnevezéssel.

Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU, továbbá a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak. A felvétel nem teljes körű, a minta kiválasztása matematikai-statisztikai módszerrel történt, a válaszadás azonban az adatfelvételre kijelöltek számára kötelező.


Valamennyi adatszolgáltató számára biztosítják az online önkitöltési lehetőséget 2021. november 15. és november 25. között, amely időszak alatt az adatszolgáltatók a számukra legalkalmasabb időben teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket. Erről e-mailben vagy postai úton küldenek névre szóló tájékoztatást az érintetteknek. Az önkitöltéssel nem élőket összeírók keresik fel személyesen 2021. november 26. és december 15. között.

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) alkalmazásában álló, fényképes igazolvánnyal ellátott összeírok végzik, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. Az állami tulajdonú Statek Kft. felett a tulajdonosi jogokat a KSH elnöke gyakorolja.

A felvétel részleteiről a https://www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást.

A felvétellel kapcsolatos kérdés esetén kérjük, hívja ingyenesen az hívható 80/200-766 számot, amelyen (a 2-es gomb, majd a 2219-es OSAP-szám megadását követően) készséggel adnak további tájékoztatást.

Gárdony Város Önkormányzat

 
Fel