Adventi programok Gárdonyban 2014.
2014.12.09. 12:36
2014-ben is együtt készül a város a karácsonyra. A karácsonyváró programok sorát a december 13-án kezdődő adventi vásár nyitja. 

 
A polgármesteri hivatal előtti téren december 13-december 23 között minden nap nyitva lesz a Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület szervezésében megvalósuló karácsonyi vásár. Hétközben 12-18 óráig, hétvégén 10-18 óráig várják az érdeklődőket a kézműves termékekkel, helyi termelők portékáival, aholfenyő, adventi koszorú és asztaldísz vásárlásra is lesz lehetőség. A hangulatos karácsonyi forgatagban nem csak megvásárolhatunk néhány meglepetést a fa alá, de élvezhetjük a tél minden örömét is, a forralt bortól a sült gesztenyéig, így aki megéhezik, mindenképpen érdemes megkóstolni a helyben sült kenyérlángost vagy kürtőskalácsot, ami mellé a hidegben jól fog esni egy pohár finom tea vagy forralt bor.

December 13-án Luca-napi kézműves játszóházzal várják a családokat az újonnan elkészült Tourinform Irodában.  Egy kis karácsonyi hangulatú térben fotókészítésre is lesz itt lehetőség. 16 órától az Alborada Kórus adventi kiskoncertjére várnak mindenkit szeretettel a téren.Hétvégenként más-más játszóházzal teszik még érdekesebbé a vásárlást. December 23-án - a zárónapon - helyben sült mézeskalács közös irókázásával zárják a programot kellemes ünnepi hangulatban.

December 15-én Gárdony Város szervezésében, együttműködésben a Gárdonyi Mozgássérültek Egyesületével, a Nemzedékek Házában (Gárdony, Gárdonyi G. u. 1.) a településen élő mozgássérült és mozgáskorlátozott lakosok számára karácsonyi ünnepi programot szervez. Hagyományainkhoz híven a programon közreműködik, az Agárdi Kicsinyek Kórusa és az Iglice népdalkör.

December 10-én és 17-én a Gesztenyéskertben Jéggarázs Karácsonyi vásár címmel tókörnyéki kézművesek, alkotók munkáiból nyílik karácsonyi vásár.

  December 18-án, Gárdony Város Önkormányzata a csiribpusztai lakosok számára karácsonyváró szeretetvendégséget rendez Csiribpusztán, a buszfordulóban. A Fókusz Szociális Szolgálat és a Gárdonyi Városüzemeltetési Kft.,

Fel