Beállítás kezdőlapnak
Kedvencek közé
Címoldal

<<  2015. jan. / feb.  >>
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22A tízezres nagy kisváros


Beküldve : 2011.08.09.

A pár héttel ezelőtti adatok szerint Gárdony lakossága átlépte a lélektani tízezres számot és jelenleg 10.036 fő – mondta el a város jegyzője, Kovácsné dr. Bozsóki Kornélia.

Az öt hónap alatt több mint nyolcvanfős növekedés elsősorban a korábbi üdülőtulajdonosoknak köszönhető, akik nyugdíjba vonulásukat követően állandó lakosként a városba költöztek.
   A tízezres lélektani határ átlépése a város számára kötelezettséggel is jár, a törvény értelmében például bölcsődei ellátást kell biztosítania, de ezt már korábban megoldotta az önkormányzat. Jelentős változást – a jelenleg hatályos törvények szerint – a választásnál tapasztalhatnak majd a szavazópolgárok de, hogy milyen mértékű lesz ez, az csak a hamarosan elkészülő új választási törvényből derül majd ki.
   Arról, hogy akik Gárdony egyes városrészeibe költöztek, mivel foglalkoznak, vagy mit csináltak korábban, milyen iskola végzettségűek, nincs adata a polgármesteri hivatalnak, de a koruk ismert, ennek alapján állítható, hogy némiképpen öregedik a tókörnyék legnagyobb települése. Ugyanakkor a nyugdíjas korúak mellett mind több fiatal is állandó lakhelyéül választja várost és nem csökken a születések száma sem. Amennyiben ez a tendencia folytatódik, felmerülhet újabb óvodai férőhelyek szükségessége, de orvosi vélemények szerint akár újabb háziorvosi körzetekre is szükség lehet hamarosan.
   Kovácsné dr. Bozsóki Kornélia szerint a város jelenleg el tudja látni szociális feladatait, és nincs napirenden az új háziorvosi körzet létrehozása sem, de ha Gárdony növekedése hasonlóan gyors ütemű lesz, és újabb másfél-kétezer fővel nő a lakosságszám, akkor minden bizonnyal sor kerül erre is.

Forrás: V-tó

Pénzváltó

Gárdony Város Bora
Vándordíj
2011
Csóbor Jenő
2010 ÉVJÁRATÚ AGÁRDI CABERNET SAUVIGONON ROSE BORA

Hírlevél


Képeslapküldés
  Az oldal üzemeltetője: Gárdony Város Polgármesteri Hivatala  |   |   | Médiaajánlat  |  az oldalt készíti: Fiers Informatika Kft - Weboldalkészítés, Termelési rendszerek fejlesztése
Kábeldaráló, hulladékkezelő és újrahasznosító gépek, forgács-centrifugák, rúdadagolók és egyéb ipari gépek