Pályázat Gárdony Város Bora címre
2017.06.14. 09:14
 Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 29/2004. (VII. 15.) önkormányzati rendeletével megalapította a „Gárdony Város Bora” vándordíjat. A „Gárdony Város Bora” cím elnyerésére az a bortermelő pályázhat, aki:

 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 29/2004. (VII. 15.) önkormányzati rendeletével megalapította a „Gárdony Város Bora” vándordíjat.

A „Gárdony Város Bora” cím elnyerésére az a bortermelő pályázhat, aki:

  • helyi állandó lakos
  • a Gárdonyi Kistérségben rendelkezik szőlőterülettel
  • nevezett borával a Velencei-tó Körzeti Hegyközség által szervezett borversenyen legalább ezüst minősítést kapott
  • a bor a Velencei-tó környéki településekre jellemző szőlőfajtából készült (Olaszrizling, Rajnai rizling, Zöldveltelini, Tramini, Chardonnay, Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon)
  • az adott borból forgalomképes mennyiséggel (minimum 300 db 0,75 literes palack) rendelkezik és vállalja, hogy 50 palackkal a címet elnyert borból felajánl az önkormányzatnak reprezentációs célra
  • a bor a Velencei-tó térségében termelt.

A „Gárdony Város Bora” vándordíj elnyerésére vonatkozó pályázatot 2017. június 22-ig lehet benyújtani. A beérkezett pályázatok az Idegenforgalmi, Oktatási és Kulturális Bizottság véleményezi.

A pályázatok elbírálása testületi ülésen történik. A díj átadására ünnepélyes formában kerül sor a 2017. augusztus 20-i ünnepség keretében.

A „Gárdony Város Bora” vándordíj győztese – 1 év időtartamra megkapja a címhez tartozó vándordíjat, illetve a cím elnyerését tanúsító oklevelet – a díjnyertes bor palackján jogosult „Gárdony Város Bora 2017.” feliratot feltüntetni.

Gárdony Város Önkormányzat

Fel