Felhívás Gárdony Város Bora - pályázat
2018.06.13. 11:19
 Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 29/2004. (VII. 15.) önkormányzati rendeletéve megalapította a „Gárdony Város Bora” vándordíjat. A „Gárdony Város Bora” cím elnyerésére az a bortermelő pályázhat, aki:

 
Pályázati felhívás
 
Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 29/2004. (VII. 15.) önkormányzati rendeletéve megalapította a „Gárdony Város Bora” vándordíjat.
 
A „Gárdony Város Bora” cím elnyerésére az a bortermelő pályázhat, aki:
  • helyi állandó lakos
  •  Gárdonyi Kistérségben rendelkezik szőlőterülettel
  • nevezett borával a Velencei-tó Körzeti Hegyközség által szervezett borversenyen legalább ezüst minősítést kapott
  • a bor a Velencei-tó környéki településekre jellemző szőlőfajtából készült (Olaszrizling, Rajnai rizling, Zöldveltelini, Tramini, Chardonnay, Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon)
  • az adott borból forgalomképes mennyiséggel (minimum 300 db 0,75 literes palack) rendelkezik és vállalja, hogy 50 palackkal a címet elnyert borból felajánlj az önkormányzatnak reprezentációs célra
  • a bor a Velencei-tó térségében termelt.
A „Gárdony Város Bora” vándordíj elnyerésére szolgáló pályázatot 2018. június 18-ig lehet benyújtani. A beérkezett pályázatok az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság véleményezi.
 
A pályázatok elbírálása testületi ülésen történik. A díj átadására ünnepélyes formában kerül sor a 2018. augusztus 20-i ünnepség keretében.
 
A „Gárdony Város Bora” vándordíj győztese – 1 év időtartamra megkapja a címhez tartozó vándordíjat, illetve a cím elnyerését tanúsító oklevelet – a díjnyertes bor palackján jogosult „Gárdony Város Bora 2018.” feliratot feltüntetni.
 
Gárdony Város Önkormányzat
 
Fel