Hírek (Összes hír)

Gárdony Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája

2015-09-02 Városfejlesztés
Gárdony Városa 2012-ben dolgozta ki és fogadta el az Integrált Városfejlesztési Stratégiáját (IVS). Az azóta eltelt időszakban a stratégia megvalósítását befolyásoló belső és külső tényezőkben olyan jelentős változások következtek be, ami indokolttá tette e stratégia felülvizsgálatát, módosítását. A városfejlesztési statégia tervezésének aktuális anyagai az alábbi dokumentumokban tekinthetőek meg:

Tovább olvasom →

Séta egy eltűnt uradalom határában - a Kulturális Örökség Napja Gárdonyban

2015-09-02 Egyéb programok
A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében sétát szervezünk a volt Nádasdy uradalom még meglévő, illetve eltűnt épületeinek nyomában. A sétát vezetik a Gárdonyi Építész és Mérnökkör (GÉM) tagjai. Beszélgetünk az Attila pincéről, a Kastélykertről, Agárdpusztáról és az Agárdi malomról is.
Találkozás 2015. szeptember 20-án vasárnap 14-órakor, az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő bejárata előtt (2484. Agárd, Határ út 1.), a séta időtartama 1½-2 óra. Mindenkit szeretettek várunk !

Tovább olvasom →

Pályázati felhívás pénzügyi ügyintéző munkakör betöltésére

2015-08-26 Pályázati felhívások
A Gárdonyi Polgármesteri Hivatal (2483 Gárdony, Szabadság út 20-22.) a Közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. tv. alapján pályázatot ír ki pénzügyi ügyintéző munkakör álláshely betöltésére.

Tovább olvasom →

XXI. Velencei-tavi Nemzetközi Flaga Gáz Hőlégballon Karnevál 2015.

2015-08-25 Sport programok
A Flaga Gáz főtámogatásával, Dr. Cser-Palkovics András fővédnökségével, Tóth István és Kulcsár István védnökségével idén is megrendezésre kerül a XXI. Velencei-tavi Nemzetközi Flaga Gáz Hőlégballon Karnevál. A program szeptember 3-án, csütörtökön kezdődik ünnepélyes megnyitóval (Alba Pláza előtti téren, Székesfehérváron) 18 órakor, majd másnap, pénteken ballonfelszállásokkal folytatódik (06.30-07.30 h, és 17.30-18.00 h) Székesfehérváron. Agárdon, a szombati napon, szeptember 5-én egész napos program lesz a hagyományoknak megfelelően, az Agárdi Parkerdőben, melynek részletes programja:

Tovább olvasom →

Megőrzendő örökség - kiadvány a Velencei-tóról

2015-08-25 Közéleti hírek
Nyertes LEADER pályázat keretében A Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület gondozásában megjelent a
Velencei-tó, megőrzendő örökség című 120 oldalas sok fotóval illusztrált, háromnyelvű képes könyv. A könyv szerkesztőinek célja a Velencei-tó és kilenc településének páratlan természeti, kulturális, építészeti értékeinek bemutatatása. A könyvben a települési helyi értéktárak is helyet kaptak, a sok újdonság és látnivaló mellett.

Tovább olvasom →

további híreink

Fel