Hírek (Összes hír)

Magabiztos győzelem a Magyar Kupa 2. fordulójában

2015-10-09 Sport hírek
A Magyar Kupa 2. fordulójában a Gárdony Pázmánd NKSE az NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Lajosmizse UKC csapatát fogadta. A vendég csapat a nyáron hat olyan játékost igazolt aki korábban NB I-ben vagy NBI/B-ben szerepelt, de a gárdonyi lányoknak sikerült meglepni őket. A 9. percben 6:1-es állásnál már időt kért a vendég csapat edzője, de a hazaiak ezek után is tovább tudták növelni előnyüket. Különösen Pádár Margó és Becséri Andrea volt eredményes. A félidő hajrájában és a második félidő elején egy hullámvölgy következett és egy gólra csökkent a különbség.

Tovább olvasom →

Miben élünk? KSH - Országos felmérés

2015-10-09 Közlemények
 A háztartások lakáskörülményeit feltáró országos felmérés lesz 2015. október 10. és november 30. között Miben élünk? – Lakásviszonyok, 2015 címmel. Az adatfelvételt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hajtja végre. A felmérés az ország közel 500 településén, köztük Gárdonyban zajlik, és összesen 20 ezer véletlenszerűen kiválasztott háztartást érint.

Tovább olvasom →

Bursa Hungarica ösztöndíj pályázati kiírása

2015-10-05 Pályázati felhívások
Gárdony Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve 2015. október 5-től kiírta 2016. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2015/2016. tanév második és a 2016/2017. tanév első félévére vonatkozóan („A” típusú pályázati kiírás), valamint felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára („B” típusú pályázati kiírás)

Tovább olvasom →

Elvesztette veretlenségét a Gárdony-Pázmánd NKSE

2015-10-05 Sport hírek
Az első gólt a hazai csapat szerezte, de a vendégek a 4. percben átvették a vezetést és a félidő hajrájáig 1-2 góllal folyamatosan vezettek. A játékrész végén azonban sikerült a hazaiaknak egyenlíteni. A 38 percben kétgólos hazai vezetésnél Köllő Krisztina megkapta harmadik kétperces kiállítását is. A végleges kiállítás és a játékvezetők folyamatos kritikán aluli működése nagyon megzavarta a vendégcsapatot.

Tovább olvasom →

Az Aradi vértanúkra emlékezünk

2015-10-02 Kulturális programok
1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar forradalom és szabadságharc tizenhárom honvéd tábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány volt miniszterelnökét. Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leininger-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignács és Vécsey Károly és Batthyány Lajos kivégzését október 6-ra, a bécsi forradalom évfordulójára időzítették. 

Tovább olvasom →

további híreink

Fel